Recept:Kokta havskräftor
Det brukar gå åt cirka 6 – 8 havskräftor (omkring ett halvt kilo) per person.
Välj alltid burfångad kräfta, eftersom kräfttrålning förstör havsbottnarna.
Ingredienser
För 2 personer
- 1 kg havskräftor
- dillfrö"dill]]frö" kan inte användas som sidnamn på den här wikin.
- salt
- socker
- Koka upp rikligt med vatten med några matskedar salt (1-2 msk / liter) och några teskedar socker (1-2 tsk / liter)
- Lägg i kräftorna och låt koka i cirka fem minuter (tre minuter för små kräftor)
- Ställ kastrullen i diskhon och fyll med kallt vatten, så att kräftorna svalnar så snabbt som möjligt. Byt vatten ett par gånger, till spadet är helt svalt.
De kokta kräftorna kan förvaras i sitt spad i kylskåpet.
Senast uppdaterad 2012-04-18 10:53